Teken de wereld

Observeer de wereld, begrijp wat je ziet en hoe het te visualiseren. Alle visuele kunst begint met hetzelfde proces: de vertaling van een geestesbeeld naar een fysiek beeld dat met anderen kan worden gedeeld. Het eindresultaat, zij het een magisch realistische tekening, een abstract beeld van emotie of grafity cartoon van een idee, komt voort uit hetzelfde ritueel. De dans van immateriële hersengolven en creatieve motorieke vaardigheden tot een kunstwerk.

Begrijpen hoe een vorm onstaat uit schaduw en licht, hoe perspectief die vorm vertekent en hoe natuurlijke wetmatigheden haar onzichtbare delen voorspellen, is net zo onontbeerlijk voor realistische reproductie als kleur, contrast en layout zijn voor het aanbrengen van emotionele waarden.

Aan de creatieve kant bieden methodes en materialen een zee van mogelijkheden om visuele en emotionele effecten te bereiken. Ontdek hoe je de zachtheid van een fluwelen jas suggereert, de wazige zachtheid van een mistige dag, een regenvlaag of stofwolk. Allen worden bepaald door de mogelijkheden van verschillende materialen en media.

De artistieke waarde van het resultaat hangt natuurlijk af van latent talent en individuele interesses van de peuters.
De verworven vaardigheden, observatie, memorisatie en visualisatie, kunnen andere ontwikkelingsgebieden positief beinvloeden.

 

Spelend Schrijven
Dans je brein fit!